Spanje likt de wonden na puntenverlies tegen stug Zweden: 'Veld hielp niet mee'

Spanje likt de wonden na puntenverlies tegen stug Zweden: 'Veld hielp niet mee'

Gepubliceerd: dinsdag 15 juni 2021 om 10:36di 15-06-2021 om 10:36

Laatste update: dinsdag 15 juni 2021 om 11:15di 15-06-2021 om 11:15

De Spaanse bondscoach Luis Enrique baalt van het puntenverlies tegen het stugge Zweden. De formatie van Enrique domineerde de gehele wedstrijd, maar bleef steken op een 0-0 gelijkspel.

Spanje, dat vanwege positieve coronagevallen een hectische voorbereiding op het EK kende, was maandagavond veel sterker dan Zweden in de openingswedstrijd van beide landen op het Europese eindtoernooi. Toch wist Spanje het overwicht niet in cijfers uit te drukken. "We waren superieur tegen een tegenstander die besloot om enkel en alleen te verdedigen", reageerde een teleurgestelde Enrique na afloop op de persconferentie. "Dit gelijkspel voelt slecht voor onszelf en voor onze fans."

Spanje had volgens Enrique niet alleen last van het stug verdedigende Zweden, maar ook van de ondergrond. "Het veld hielp niet mee, de spelers hadden moeite om de bal goed te controleren", aldus de Spaanse keuzeheer. "In de kleedkamer hoorde ik geklaag over de grasmat."

Na afloop werd Enrique ook gevraagd of hij het uitfluiten van zijn spits Álvaro Morata gehoord had. De aanvaller van Juventus speelde zeer ongelukkig en werd na een dik uur voetballen door Enrique naar de kant gehaald. "Ik heb juist het applaus gezien en dat is waar ik op let", reageert de Spanjaard. "Morata is een goede speler die veel goed doet, maar vandaag (maandag, red.) had hij een mindere dag. Dat gebeurt in het voetbal. Het is voor hem makkelijk om te spelen als hij de steun van het publiek krijgt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Spanje een serieuze titelkandidaat dit EK?

Nee, dat denk ik niet.
71%
Ja, absoluut!
29%
(466 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws