Update: Van Drongelen-transfer officieel, Europees voetbal voor Nederlander

Update: Van Drongelen-transfer officieel, Europees voetbal voor Nederlander

15-06-2021 12:38 Laatste update: 18:05
35

Hamburger SV dreigt één Nederlander kwijt te raken en wil ook één Nederlander aan de selectie toevoegen, meldt BILD. Rick van Drongelen én Ludovit Reis staan op het punt om promotie te maken.

Van Drongelen kwam in 2017 over van Sparta. In zijn eerste seizoen degradeerde HSV voor het eerst in de clubgeschiedenis uit de Bundesliga, daarna zijn Die Rothosen drie keer op rij als vierde geëindigd. De 22-jarige Zeeuw was dit seizoen herstellende van een zware knieblessure en speelde slechts vier competitieduels, maar lijkt wél terug te keren op het hoogste niveau. Volgens BILD wordt hij deze week nog medisch gekeurd door Union Berlin, dat vorig seizoen verrassend zevende werd en daarmee Europees voetbal afdwong.

De toonaangevende ochtendkrant noemt ook de naam van Reis, die vorig seizoen door FC Barcelona bij VfL Osnabrück gestald werd. Die club degradeerde na het spelen van play-offs naar de Derde Bundesliga, maar Reis krijgt mogelijk een nieuwe kans op het één na hoogste Duitse niveau: HSV wil hem definitief overnemen van Barça. Er moet alleen nog onderhandeld worden over de transfersom: de bij FC Groningen opgeleide controleur ligt nog één jaar vast in Catalonië en heeft een clausule van honderd miljoen euro in zijn contract staan, maar de Hamburgers vinden die afkoopsom net iets te gortig.

Update: Union Berlin heeft Rick van Drongelen gespresenteerd als aanwinst voor volgend seizoen. De Nederlandse verdediger komt over van Hamburger SV en gaat met de ploeg uit Berlijn Europees voetbal spelen. "De laatste jaren van deze club waren ongelooflijk", vertelt Van Drongelen op de clubwebsite van Union. "Ik ben blij dat ik er onderdeel van uit mag gaan maken." Union Berlin maakt niet bekend voor hoe lang Van Drongelen heeft getekend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.