Willem II heeft contractnieuws: 'Ben van de club gaan houden en weet wat ik heb'

Willem II heeft contractnieuws: 'Ben van de club gaan houden en weet wat ik heb'

15-06-2021 17:02
17

Freek Heerkens heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Willem II. De 31-jarige verdediger gaat daardoor volgend seizoen beginnen aan zijn negende jaar in Tilburgse dienst.

Willem II maakt dinsdagmiddag melding van de contractverlenging van Heerkens. De multifunctionele verdediger ligt nu tot medio 2022 vast bij de Tricolores. "Ik ben van Willem II gaan houden en ik weet wat ik hier heb, dat ga ik niet zomaar weggooien", reageert Heerkens op zijn nieuwe verbintenis. "We hebben een goede basis opgebouwd de afgelopen jaren en dat maakt mijn keuze om te verlengen niet moeilijk."

Technisch directeur Joris Mathijsen is uiteraard ook erg positief over het contractnieuws. "Hartstikke mooi dat een clubman als Freek Heerkens verbonden blijft aan Willem II", vertelt de voormalig verdediger. "Freek is met zijn leiderschap zowel binnen als buiten de lijnen belangrijk voor het team. Met zijn mentaliteit en ervaring is hij een voorbeeld voor anderen."

Het behouden van Heerkens is bijzonder goed nieuws voor Willem II. Collega-verdedigers Jordens Peters (gestopt), Sven van Beek (huurverbintenis ten einde) en Sebastian Holmén (transfervrij) vertrekken namelijk allemaal uit Tilburg. Mathijsen liet eerder al doorschemeren dat Willem II komende zomer op zoek gaat naar een nieuwe naam voor achterin.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie