Frenkie de Jong onthult: 'Koeman zei: je móét dan ook het verschil gaan maken'

Frenkie de Jong onthult: 'Koeman zei: je móét dan ook het verschil gaan maken'

Gepubliceerd: dinsdag 15 juni 2021 om 17:59di 15-06-2021 om 17:59

Frenkie de Jong heeft een boekje opengedaan over zijn eerste gesprek met Ronald Koeman, na de komst van laatstgenoemde als hoofdtrainer van FC Barcelona. De 28-voudig Oranje-international voelde direct het vertrouwen van de Nederlandse oefenmeester, al legde Koeman ook bewust wat druk op de schouders van De Jong.

"Toen hij er net was in Barcelona, heb ik met hem gesproken", begint De Jong over Koeman in gesprek met Voetbal International. "Frenkie, zei hij, je bent een grote aankoop van de club, je komt uit het buitenland en dan móét je ook het verschil gaan maken. Laten zien dat je iets extra brengt."

"Terwijl hij me vanaf dag één dus heel veel vertrouwen gaf, zat er wel een bepaalde verantwoordelijkheid bij", gaat De Jong verder. "Extra druk. Voor mij voelde dat goed, want ik was het eigenlijk wel met hem eens. Wat ik net al zei: mijn eerste jaar was goed qua speeltijd die ik kreeg, maar ik vond mezelf vlakkig. Nu heb ik veel meer kunnen laten zien. Ik ben eigenlijk nooit tevreden."

Koeman gebruikte De Jong ook een aantal keer als centrale verdediger. Daar heeft de middenvelder uit Arkel zelf geen problemen mee. "Het maakt mij op zich niet uit waar de trainer me neerzet, al speel ik natuurlijk wel het liefst op het middenveld", stelt De Jong. "Maar achterin ging het ook goed. Weet je, het gaat altijd om vertrouwen. Dat heb ik heel erg gevoeld afgelopen jaar. De trainer gelooft echt in me en ook de supporters en de media waren positief. Dat is mooi en dan is het voor mij geen enkel probleem te spelen waar het team me op dat moment het hardst nodig heeft. Zo ben ik altijd geweest en zo sta ik er nu nóg in."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws