'Headhunters informeren bij Ajax naar beschikbaarheid van gewilde Geelen'

'Headhunters informeren bij Ajax naar beschikbaarheid van gewilde Geelen'

15-06-2021 21:48
34

Europese topclubs hebben het vizier gericht op Menno Geelen, die bij Ajax het commerciële beleid bepaalt. Dat heeft sportmarketeer Chris Woerts gezegd bij De Oranjezomer. Volgens Woerts staat Geelen er met name goed op bij Engelse clubs.

Geelen is sinds 2010 actief bij Ajax. Hij was eerst accountmanager op de sponsorafdeling, maar maakte al snel promotie en werd benoemd tot Head of Sponsoring. Sinds 2016 is Geelen commercieel directeur bij Ajax. De club heeft onder Geelen grote stappen gezet op commercieel vlak. Zo hebben de Amsterdammers voet aan de grond gekregen in onder meer Azië en Amerika. Geelen werd in 2017 verkozen tot sponsorpersonality van het jaar en daarnaast noemde Leaders in Sport hem tot een van de meest getalenteerde salesprofessionals in de branche.

"Menno is een van de meest talentvolle commercieel directeuren van Nederland. Aan hem wordt nu getrokken door clubs uit de Super League, met name door de Engelse clubs", zegt Woerts. "Ook omdat hij een goede verbinder is. Hij heeft op commercieel gebied veel gedaan, maar biedt ook een podium aan de fans. Dat wordt nu herkend in Engeland. Vaak worden Overmars en Van der Sar genoemd, maar een aantal headhunters heeft hem benaderd."

Het gaat volgens Woerts om een aantal clubs uit de Super League. "Manchester United, Liverpool en Arsenal zouden zomaar kunnen. Het is een groot talent waar aan getrokken wordt. Hij wilde er zelf niets over zeggen en zegt zich te concentreren op Ajax. Maar headhunters zijn nu bezig om te kijken of hij geen overstap wil maken. Hij is pas 39, dus ik weet niet of hij het nu al wil. Maar het is een mooie beloning als hij de overstap naar de Premier League maakt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie