FC Groningen raakt huurling Da Cruz ondanks akkoord definitief kwijt

FC Groningen raakt huurling Da Cruz ondanks akkoord definitief kwijt

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 10:16wo 16-06-2021 om 10:16

Laatste update: woensdag 16 juni 2021 om 10:35wo 16-06-2021 om 10:35

FC Groningen raakt Alessio Da Cruz definitief kwijt deze zomer. De koopoptie in het huurcontract van de 24-jarige aanvaller van Parma is niet gelicht.

Groningen heeft de deadline van 15 juni laten verstrijken, bevestigt zaakwaarnemer Menno Groenveld aan VoetbalPrimeur na berichtgeving van Voetbal International. Da Cruz gaat de club daardoor na één seizoen verlaten. Aanvankelijk wilde technisch directeur Mark-Jan Fledderus graag door met de aanvaller, die zelf echter geen heil zag in een langer verblijf. Da Cruz wil terug naar Italië.

"Volgend seizoen wil ik ergens spelen waarvan ik bijna zeker weet dat het eruit gaat komen. In Italië is het er bij mij altijd uitgekomen. Daarom wil ik voor zekerheid gaan en graag terug naar Italië", liet hij anderhalve maand geleden weten aan RTV Noord. "Dat hoeft niet per se Parma te zijn. Ik zou het liefst ergens met een schone lei beginnen."

Het is een teleurstelling voor Groningen: volgens Fledderus was Da Cruz feitelijk al voor drie jaar vastgelegd na zijn huurperiode. De aanvaller tekende afgelopen seizoen in 23 wedstrijden voor vier goals. Bij Parma ligt hij nog één jaar vast.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws