Breaking news

LIVE: Feyenoord heeft nog 45 minuten de tijd om complete blamage te voorkomen

'Het zou niet gepast zijn om Timber eruit te halen en De Ligt erin te zetten'

'Het zou niet gepast zijn om Timber eruit te halen en De Ligt erin te zetten'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 11:36wo 16-06-2021 om 11:36

Niet Matthijs de Ligt, maar Jurriën Timber moet een basisplaats krijgen in de tweede groepswedstrijd van het Nederlands elftal. Dat stelt Aad de Mos. Hij vindt dat bondscoach Frank de Boer niet kan ingrijpen.

Timber haalde tegen Oekraïne (3-2) een ruime voldoende, maar zijn basisplek staat onder druk: De Ligt is weer fit en is klaar om terug te keren in de Oranje-defensie. De mening van De Mos is duidelijk. "Het zou niet gepast zijn om Timber eruit te halen en De Ligt erin te zetten. Waarom?", meldt de oud-trainer in de live-uitzending van Voetbal International.

Dat Oostenrijk gevaarlijk is in de lucht en De Ligt meer kopkracht heeft dan Timber, is voor De Mos geen reden om te wisselen. "Timber doet het goed en je gaat uit van balbezit, Je gaat dan niet denken aan corners en vrije trappen. Dat noem ik negatief denken. We gaan vooruit spelen net als tegen Oekraïne. Daar is Timber heel goed in. Ik hou van vastigheid. Alle discussies moeten weg, dit is het winnende elftal. Laat staan!"

De Ligt is veroordeeld tot een reserverol, als het aan De Mos ligt. "Hij is toch vaak geblesseerd en komt nu ook uit een blessure. Timber doet het gewoon goed en er ontstaan nu dingen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Voor wie moet De Boer kiezen?

Timber
27%
De Ligt
73%
(984 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws