Rensch: 'Ik speel eigenlijk op tien, Ajax aanvallend één van de beste in Europa'

Rensch: 'Ik speel eigenlijk op tien, Ajax aanvallend één van de beste in Europa'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 12:13wo 16-06-2021 om 12:13

Devyne Rensch beleeft als vleugelverdediger een stormachtige ontwikkeling bij Ajax. Dat hij het zo goed doet op die positie is enigszins verrassend: de achttienjarige Nederlander speelde in de jeugd louter als centrale verdediger en controlerende middenvelder.

"Het was natuurlijk wel even wennen", beaamt Rensch in het programma Bij Andy in de auto. "Je komt in andere situaties, meer in de één-tegen-één. Dat is wat lastiger, maar ik kon mij gelukkig heel snel aanpassen. Natuurlijk kun je aanvallend wel iets meer doen. Ik ben best wel aanvallend, dus dat vond ik wel lekker."

Rensch speelt zeer aanvallend als rechtsback. "Ik speel eigenlijk gewoon op tien, in de rechterzone. Dat wil de trainer ook", laat hij weten. Het is volgens de jonge verdediger veelzeggend voor Ajax. "Aanvallend zijn wij één van de beste ploegen in Europa. We maken eigenlijk altijd wel een goal."

Rensch wil zich voorlopig verder ontwikkelen bij Ajax. "Ajax is een topclub en ze zijn heel goed met jeugdspelers. Ik wil me tot het uiterste ontwikkelen bij Ajax en daarna wil ik verder kijken." In Amsterdam leert hij onder meer van concurrent Noussair Mazraoui. "Misschien maak ik hem in bepaalde dingen beter en hij mij natuurlijk ook. We worden er sterker van. Bij Ajax heb je nooit echt rust. Je hebt altijd wel een concurrent."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws