De Boer schept duidelijkheid: 'Ik weet wat ik aan hem heb, maar ik wil Wout zien'

De Boer schept duidelijkheid: 'Ik weet wat ik aan hem heb, maar ik wil Wout zien'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 15:05wo 16-06-2021 om 15:05

Laatste update: woensdag 16 juni 2021 om 16:30wo 16-06-2021 om 16:30

Frank de Boer heeft een dag voor de tweede groepswedstrijd tegen Oostenrijk tekst en uitleg gegeven over zijn keuze om Wout Weghorst een basisplaats te geven op het EK. De 28-jarige spits was lange tijd niet in beeld, maar is Luuk de Jong voorbijgestreefd.

Weghorst lijkt donderdagavond tegen Oostenrijk weer een basisplaats te krijgen van De Boer. Het vertrouwen is ergens opmerkelijk, omdat de goalgetter van VfL Wolfsburg pas vlak voor het EK bij Oranje kwam. "Het is heel simpel: ik wilde in het begin niet teveel wisselen in de selectie", verklaart de bondscoach op de persconferentie in Zeist.

"Het gevoel in de selectie was gewoon heel goed en dan ga je op dat moment door met jongens die ervoor gezorgd hebben dat je gekwalificeerd bent voor het EK. Nu mag ik meer mensen meenemen en kan ik Wout die ruimte geven."

De Boer heeft dat naar eigen zeggen ook duidelijk gemaakt aan De Jong. "Ik heb gezegd dat ik nu even voor Wout ga, omdat ik vind dat hij het heeft laten zien. Dat heb ik eerlijk gezegd tegen Luuk. Ik weet wat ik aan hem heb, maar ik wil Wout zien. Die heeft het ook verdiend met zijn goals in de Bundesliga, tegen goede tegenstanders."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Weghorst zijn basisplek?

Ja
72%
Nee
28%
(1581 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws