Rode Duivel Castagne ontsnapt: 'Drie centimeter hoger, dan was het einde carrière'

Rode Duivel Castagne ontsnapt: 'Drie centimeter hoger, dan was het einde carrière'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 17:12wo 16-06-2021 om 17:12

Het EK van Rode Duivel Timothy Castagne zat er na een klein half uur al op: de vleugelverdediger van Leicester City botste zaterdag tegen zijn Russische tegenstander Daler Kuzyayev op en moest onder het mes. De schade had echter nog véél groter kunnen zijn, weet Het Laatste Nieuws.

Castagne liep in Sint-Petersburg een oogkasbreuk op en werd dinsdagavond zes uur lang geopereerd in Antwerpen. De breuk bleek gecompliceerder dan de medici aanvankelijk dachten en de operatie liep hierdoor flink uit. 'Had de impact drie centimeter hoger geweest, dan had Castagne mogelijk neurologische schade opgelopen en was het einde carrière', schrijft HLN zelfs.

Aan een eventuele EK-finale hoeft Castagne in elk geval niet meer te denken. Hij mag in de loop van de week weer naar huis, maar in het beste scenario mag de wingback pas over zes weken weer aan voetballen denken. Dat kan echter nog oplopen tot twee maanden.

De 25 overgebleven Duivels spelen donderdag hun tweede wedstrijd op het EK. Denemarken is dan de tegenstander in Kopenhagen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws