Koeman verbaast zich: 'Men is heel positief, ik heb dat niet zo positief gezien'

Koeman verbaast zich: 'Men is heel positief, ik heb dat niet zo positief gezien'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 22:03wo 16-06-2021 om 22:03

Ex-bondscoach Ronald Koeman kijkt met speciale aandacht naar het Nederlands elftal. De huidige trainer van FC Barcelona kijkt op van de sfeer die momenteel rond Oranje hangt.

Koeman was woensdag bij het vijftig jaar geworden FC Groningen om, samen met broer Erwin, een standbeeld van zijn vader Martin Koeman te onthullen. Daar sprak hij met verschillende media: in gesprek met de NOS ging het over de eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne en de stemming rond Oranje. "Men is heel positief. Dat verbaast me. Ik heb dat niet zo positief gezien...", aldus Koeman. "Ik vond de tweede helft goed, maar het is maar 3-2. En Oekraïne is nou niet een land dat heel ver gaat komen."

De 78-voudig Oranje-international keek dinsdagavond naar de kraker tussen Duitsland en Frankrijk en concludeerde dat Nederland het niveau van die wedstrijd nog niet aan heeft getikt. "Máár... het Nederlands elftal kan dat", aldus Koeman. "Ik denk dat Nederland ver kan komen, maar dan zullen er dingen absoluut beter moeten."

Nederland speelt donderdag zijn tweede poulewedstrijd tegen Oostenrijk en neemt het vier dagen later op tegen Noord-Macedonië. Als Oranje de knock-outfase haalt, komt het hoogstwaarschijnlijk op zaterdag 26 of zondag 27 juni in actie in de achtste finales.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Hoe ver reikt Oranje op het EK?

Groepsfase
25%
Achtste finale
29%
Kwartfinale
21%
Halve finale
11%
Finale
3%
Kampioen
9%
(10181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws