'Aangekondigde entree De Ligt enige mutatie bij tweede duel Nederlands elftal'

'Aangekondigde entree De Ligt enige mutatie bij tweede duel Nederlands elftal'

17-06-2021 06:53
137

Bondscoach Frank de Boer gaat naar alle waarschijnlijkheid tien van de elf basisspelers handhaven tijdens het tweede EK-duel. Matthijs de Ligt werd tegen Oekraïne uit voorzorg aan de kant gehouden, maar keert donderdagavond tegen Oostenrijk weer terug in de ploeg.

De Boer bevestigde dit nieuws woensdag al. De bondscoach liet in het midden wie er plaats zou moeten maken, maar het lijkt er sterk op dat Jurriën Timber het kind van de rekening wordt. Het Algemeen Dagblad en De Telegraaf maken op basis van de trainingen op dat de Ajax-verdediger – die uitgerekend donderdag zijn twintigste verjaardag viert – het kind van de rekening wordt.

Verder houdt de boer vast aan het spitsenduo Memphis Depay-Wout Weghorst, liet hij woensdag al doorschemeren. Concurrent Luuk de Jong is ook op de hoogte gebracht. "Dat heb ik eerlijk gezegd tegen Luuk. Ik weet wat ik aan hem heb, maar ik wil Wout zien", aldus De Boer tijdens zijn persconferentie.

Nederland en Oostenrijk trappen donderdag om 21.00 uur af in Amsterdam. Als Oranje ook zijn tweede wedstrijd wint én als Noord-Macedonië eerder op de dag niet wint van Oekraïne, is Nederland na twee wedstrijden al zeker van groepswinst. In dat geval treft men één van de nummers drie in de achtste finales: de nummer twee van Poule C moet het juist opnemen tegen de winnaar van Poule A, hoogstwaarschijnlijk toernooifavoriet Italië.

De vermoedelijke opstelling van Oranje: Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Van Aanholt; De Roon, Wijnaldum, F. de Jong; Memphis, Weghorst.

No Poll