Slot sprak al met drie Feyenoord-spelers: 'Heel vervelend als hij zou gaan'

Slot sprak al met drie Feyenoord-spelers: 'Heel vervelend als hij zou gaan'

Arne Slot heeft met drie spelers gesproken, terwijl Dick Advocaat nog aan het roer stond bij Feyenoord. Dat vertelt de nieuwe trainer van de Rotterdammers aan RTV Rijnmond.

Slot werd in december benoemd voor het seizoen 2021/2022 en hield zich het afgelopen halfjaar zoveel mogelijk afzijdig. "Gedurende het seizoen heb ik een paar keer gevraagd (aan Advocaat, red.) of ik met spelers mocht praten. Dat zijn in totaal drie spelers geweest: Nick Marsman, Steven Berghuis en Lutsharel Geertruida", bevestigt Slot.

Het gesprek met Berghuis ging niet alleen over de vraag of de aanvoerder nog een jaar bij Feyenoord blijft. "Daar kun je ook niet vanuit gaan. Dat zou gek zijn", stelt Slot. "Ik heb alleen aangegeven hoe ik met Feyenoord wil spelen en hoe hij daar tegenaan kijkt. Ik heb er alles aan gedaan en zal er ook alles aan doen om hem binnenboord te houden. Ik zou het heel vervelend vinden als hij gaat. Maar als je beste speler vertrekt, betekent dat ook weer niet het einde van een club. Dat heb ik bij AZ ook wel geleerd."

Bij Geertruida ging het in eerste instantie wel over zijn contract. Later was zijn positie onderwerp van gesprek. "Een van de dingen die ik bij hem graag wil zien is dat we vanuit achteruit meer voetballend vermogen krijgen. Dat kan Lutsharel van centraal achterin goed vormgeven. Maar ik vind hem ook een goed rechtsback. Hij kan op beide posities uit de voeten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s