'Spurs moeten opnieuw beginnen met zoeken naar manager: Fonseca-deal geklapt'

'Spurs moeten opnieuw beginnen met zoeken naar manager: Fonseca-deal geklapt'

17-06-2021 17:12
22

Tottenham Hotspur moet wéér opnieuw beginnen in de zoektocht naar een nieuwe manager. Paulo Fonseca, die tot en met vorig seizoen AS Roma trainde, was zo goed als rond met de club uit Noord-Londen, maar de deal is op het laatste moment stukgelopen.

Dat melden onder meer transferexperts Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio. Club en trainer waren al mondeling akkoord, maar door betalingsproblemen bij Tottenham wordt Fonseca tóch niet de nieuwe manager van de club.

Gennaro Gattuso is nu in beeld bij Tottenham. De Italiaanse oefenmeester vertrok deze zomer aanvankelijk naar Fiorentina, maar donderdagochtend werd bekend dat hij alweer vertrokken is uit Florence. Gattuso wilde naar verluidt meerdere spelers van zaakwaarnemer Jorge Mendes naar Fiorentina halen, wat tegen het zere been van de clubleiding was. Fonseca lijkt nu juist op weg te zijn naar Fiorentina.

Sinds het ontslag van José Mourinho is Tottenham al op zoek naar een nieuwe manager. De club polste Erik ten Hag (Ajax), Hansi Flick (nationale ploeg van Duitsland), Julian Nagelsmann (Bayern München), Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain) en nu dus Fonseca tevergeefs voor de vacature.