Van der Vaart looft De Ligt en Blind: 'Zijn ballen tussen linies zijn goud waard'

Van der Vaart looft De Ligt en Blind: 'Zijn ballen tussen linies zijn goud waard'

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 20:27do 17-06-2021 om 20:27

Laatste update: donderdag 17 juni 2021 om 20:39do 17-06-2021 om 20:39

Matthijs de Ligt keert terug in de achterhoede bij Oranje in de wedstrijd tegen Oostenrijk. Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn blij dat de Juventus-verdediger weer helemaal fit is én vinden dat het belangrijk is dat Daley Blind centraal achterin staat.

De Ligt moest de eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne vanwege fysieke ongemakken aan zich voorbij laten gaan. Tegen Oostenrijk is hij er weer bij, tot genoegen van Van der Vaart. "Ik ben blij dat Matthijs speelt, omdat ik denk dat het lekker is dat hij een beetje ritme krijgt", vertelt Van der Vaart aan tafel bij de NOS. "Ik ben ook blij dat onze beste verdediger ook in het midden speelt (van de drie centrale verdedigers, red.). Die kan daar veel weghalen."

De centrale verdediging wordt gecompleteerd door Blind en Stefan de Vrij. "De Vrij kan prima op rechts spelen, die heeft een prima pass. En belangrijk dat Blind niet weggehaald is naar linksback. Zijn ballen tussen de linies, die zijn goud waard", aldus Van der Vaart.

Van Hooijdonk heeft niet veel aan de woorden van Van der Vaart toe te voegen, maar wijst wel op de nieuwe positie van De Vrij in het blok van drie. "Dat De Vrij aan die rechterkant staat heeft te maken met zijn diagonale bal, die beheerst hij wat beter dan De Ligt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws