De Boer moet Oranje-knoop doorhakken: 'Overleg met verstandige mensen en spelers'

De Boer moet Oranje-knoop doorhakken: 'Overleg met verstandige mensen en spelers'

18-06-2021 06:55 Laatste update: 07:06
19

Het Nederlands elftal is na zeges op Oekraïne (3-2) en Oostenrijk (2-0) zeker van de groepswinst. Het zorgt er mogelijk voor dat bondscoach Frank de Boer spelers gaat sparen in het duel om des keizers baard tegen Noord-Macedonië.

Marco van Basten spaarde in 2008 na overwinningen op Frankrijk en Italië in het derde EK-groepsduel zijn complete elftal, maar lag er een ronde later tegen Rusland uit. "Dat nemen we mee", belooft De Boer bij de NOS. "We moeten de juiste keuze maken."

"We gaan het goed overleggen met de mensen die er heel veel verstand van hebben, en natuurlijk met de spelers zelf", vervolgt de bondscoach. "Sommige jongens zullen mischien rust nodig hebben, anderen hebben baat bij ritme. Uiteindelijk is de achtste finale in Boedapest verreweg het belangrijkst, terwijl het ritme ook belangrijk is."

Van Basten gaf in de NOS-studio ook zijn mening. "Ik zou kijken of spelers gebaat zijn bij rust en wat afstand. Het gaat om de vierde wedstrijd, niet om de derde. Ik zou zoveel mogelijk de pijlen richten op de vierde wedstrijd. En als iemand als De Ligt gewoon wil spelen? Ja, dan mag je spelen."

De achtste finale van het Nederlands elftal staat voor zondag 27 juni op de rol. Het laatste groepsduel met Noord-Macedonië is komende maandag.

No Poll