Ajax verlengt contract van Rensch na doorbraak: Het gaat pijlsnel met Devyne

Ajax verlengt contract van Rensch na doorbraak: "Het gaat pijlsnel met Devyne"

18-06-2021 13:01 Laatste update: 13:13
58

Ajax heeft het contract van Devyne Rensch verlengd. De achttienjarige verdediger ligt nu tot medio 2025 vast in de Johan Cruijff Arena, maakt de landskampioen vrijdag bekend.

Rensch maakte het afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling door bij Ajax. Hij kreeg - mede door de blessure van Noussair Mazraoui - een kans van trainer Erik ten Hag en debuteerde op 20 november in het uitduel bij FC Emmen (0-5) in het eerste elftal. In totaal speelde het grote talent 27 officiële duels het afgelopen seizoen. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij twee assists. 

"Het gaat pijlsnel met Devyne", reageert directeur voetbalzaken Marc Overmars op de clubsite. "Vorig jaar rond deze tijd won hij hier de Abdelhak Nouri Trofee als grootste talent van de jeugdopleiding en nu heeft hij als volwaardig lid van de A-selectie de dubbel gewonnen met Ajax 1."

"Elke zomer krijgen jonge talenten tijdens de voorbereiding de kans bij Erik ten Hag", vervolgt Overmars. "Devyne heeft die kans gepakt. Hij heeft vervolgens aangetoond mee te kunnen komen, maar het moeilijkste begint nu. Dat is de volgende stap maken. Hij moet sterker en nog beter worden, dat weet hij. Wij hebben heel veel vertrouwen in hem, vandaar dit nieuwe contract."