VVV-duo na degradatie herenigd bij Tweede Bundesliga-club Jahn Regensburg

VVV-duo na degradatie herenigd bij Tweede Bundesliga-club Jahn Regensburg

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 14:53vr 18-06-2021 om 14:53

Leon Guwara keert de Nederlandse velden na drie jaar de rug toe. De Duitse linksback met de Gambiaanse voetbalnationaliteit meldde zich in 2018 bij FC Utrecht, werd tijdens het voorbije voorjaar aan VVV-Venlo verhuurd en zal komend seizoen uitkomen voor Tweede Bundesliga-club SSV Jahn Regensburg.

Guwara heeft voor twee seizoenen getekend in Beieren en komt in Regensburg Thorsten Kirschbaum weer tegen: de doelman verruilde het gedegradeerde VVV onlangs al voor de nummer veertien van de vorige Tweede Bundesliga-jaargang. Guwara omschrijft zichzelf via de clubkanalen van Jahn Regensburg als een 'aanvallend sterke linksback, die ook zijn verdedigende taken niet veronachtzaamt'.

De kersverse international van Gambia is sinds 2018 tot 44 Eredivisie-optredens gekomen. Bij FC Utrecht was hij mede door blessureleed nooit een onomstreden basiskracht. Dat was hij tijdens zijn uitleenbeurt aan VVV wel, maar Guwara kon in zijn zestien wedstrijden niet voorkomen dat de Venlonaren uit de Eredivisie degradeerden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws