Zweden legt Slowakije in povere wedstrijd door benutte penalty over de knie

18-06-2021 16:50 Laatste update: 17:46
29

Zweden heeft haar tweede groepsduel op het EK weten te winnen. Emil Forsberg maakte tegen Slowakije de enige goal van de wedstrijd. In de slotfase scoorde hij vanuit een strafschop.

Waar de Zweden in hun eerste groepswedstrijd 0-0 speelde tegen Spanje, won Slowakije met 1-2 van Polen. De eerste helft van het treffen tussen de twee landen leverde weinig spektakel op. Beide ploegen hadden de bal niet graag in bezit en kwamen amper tot kansen. Opvallend was dat vooral Zweden erg defensief voor de dag kwam.

In de tweede helft kwam Zweden uiteindelijk iets meer los. In de zestigste minuut kreeg de ploeg van Janne Andersson de eerste kans van de wedstrijd: Ludwig Augustinsson zette doelman Martin Dúbravka met een kopbal aan het werk. Tien minuten later dribbelde Alexander Isak fraai de zestien van Slowakije in. De poging van de spits die daarop volgde, werd echter onschadelijk gemaakt door Dúbravka.

In de 75ste minuut kreeg Zweden opnieuw een kans op de openingstreffer, alleen deze keer vanaf de strafschopstip. Doelman Dúbravka werkte de dribbelende Robin Quaison namelijk tegen het gras, waardoor Forsberg mocht aanleggen vanaf elf meter. De middenvelder van RB Leipzig schoot de strafschop beheerst raak: 1-0.

In de slotfase van de wedstrijd hoopte Slowakije nog op een strafschop na een handsbal. De VAR en scheidsrechter wilden daar echter niet aan meewerken, waardoor de 1-0 stand op het scorebord bleef staan. Daardoor gaat Zweden nu over Slowakije heen in Poule E. Op zaterdagavond komen groepsgenoten Spanje en Polen tegen elkaar in actie.