Breaking news

LIVE: Feyenoord stevent in merkwaardige avond af op verlenging tegen Drita

Groningen maakt komst van verdediger officieel: 'Hebben hem intensief gevolgd'

Groningen maakt komst van verdediger officieel: 'Hebben hem intensief gevolgd'

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 17:06vr 18-06-2021 om 17:06

Marin Sverko is speler van FC Groningen. Eerder op de vrijdag werd al duidelijk dat de Kroatisch jeugdinternational dichtbij een move naar de Trots van het Noorden was.

Groningen maakt via de clubkanalen melding van de komst van Sverko. De 23-jarige verdediger zet zijn handtekening onder een contract tot medio 2024, met een optie voor een extra seizoen. Groningen neemt Sverko over van 1. FC Saarbrücken, dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland. Wat de nummer zeven van het afgelopen Eredivisie-seizoen betaalt voor de stopper, is niet bekend.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met het binnenhalen van Sverko. "Marin is een jonge sterke verdediger, met opbouwende kwaliteiten en een behoorlijke snelheid. We hebben hem intensief gevolgd en veel geïnvesteerd om hem voor FC Groningen te laten kiezen. Marin was onder de indruk van onze faciliteiten en gelooft in onze aanpak en het plan dat we met hem hebben. Hij kiest bewust voor groei en ontwikkeling."

"We zijn ontzettend blij dat hij voor onze club en onze visie heeft gekozen", gaat Fledderus verder. "Want het is niet eenvoudig een linksbenige centrale verdediger te vinden binnen de mogelijkheden van FC Groningen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws