Battle of Britain eindigt onbeslist: Engeland maakt het zichzelf lastig in Groep D

Battle of Britain eindigt onbeslist: Engeland maakt het zichzelf lastig in Groep D

18-06-2021 22:48
86

De burenruzie tussen Engeland en Schotland is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. Engeland wist niet te imponeren en zag hoe Schotland redelijk simpel standhield op Wembley.

Engeland en Schotland begonnen voorzichtig aan hun tweede duel in Groep D van het EK. De eerste écht grote kans zagen we na ongeveer een kwartier spelen. John Stones kopte de bal uit een hoekschop tegen de paal van het Schotse doel.

Het was voor Engeland een teken om op zoek te gaan naar de openingstreffer. Balverlies van Manchester United-middenvelder Scott McTominay zorgde ervoor dat Raheem Sterling er met de bal vandoor kon. Die legde goed af op Mason Mount, maar de Chelsea-middenvelder schoot net naast. Niet veel later liet Schotland voor het eerst van zich horen: Jordan Pickford moest reddend optreden na een pegel van Stephen O'Donell. 

Na de rust bleef het spel op en neer golfen. Schotland was zelfs dichtbij de eerste treffer van de avond: aanvaller Lyndon Dykes werkte de bal richting het doel van Engeland en verschalkte Pickford, maar Reece James redde zijn doelman op de lijn. Engeland-bondscoach Gareth Southgate probeerde met een aantal wissels wat te forceren. Zo bracht hij Jack Grealish en Marcus Rashford binnen de lijnen, maar ook die twee konden het verschil niet maken.

Met nog een minuut of tien te gaan zocht Sterling naar een strafschop. Hij ging gewillig naar de grond na licht contact met Andy Robertson. Scheidsrechter Mateu Lahoz liet het moment lopen en ook de VAR vond het niet zwaar genoeg om in te grijpen.

In de slotfase van het duel zocht Engeland voorzichtig naar een treffer, zonder daarbij grote risico's te nemen. Doelpunten zagen we niet meer, waardoor de spanning in Groep D er tot de laatste speelronde goed in blijft zitten. Tsjechië staat eerste met vier punten en een doelsaldo van +2, Engeland heeft ook vier punten maar een wat minder doelsaldo (+1). Kroatië en Schotland hebben allebei één punt, waardoor er nog van alles mogelijk is in de Groep.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie