Sneijder positief na mindere optredens Memphis: 'Zijn signalen dat het goedkomt'

Sneijder positief na mindere optredens Memphis: 'Zijn signalen dat het goedkomt'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 07:25za 19-06-2021 om 07:25

Ron Vlaar en Wesley Sneijder zien dat Memphis Depay zijn gebruikelijke niveau nog niet haalt op het EK met Oranje. De ex-internationals, die allebei nog speelden met Memphis, maken zich echter geen grote zorgen.

Sneijder vertelt als eerst over de prestaties van Memphis op het EK. "Memphis is de leider van deze selectie en voelt een grote verantwoordelijkheid", stelt de recordinternational tegenover De Telegraaf. "Ik weet zeker dat we nog veel moois van hem gaan zien als hij gewoon lekker gaat voetballen, probeert te genieten."

"Nederland is na twee wedstrijden gekwalificeerd en we hebben het beste van Memphis nog niet gezien. Kun je nagaan wat er gaat gebeuren als hij wél ontvlamt", gaat Sneijder positief verder. "Dat zou net het stapje kunnen zijn dat Oranje op dit moment nog moet maken om zich met de toplanden te kunnen meten. En echt, geloof me: Memphis kan zo goed voetballen. Dat komt er dit toernooi nog uit. De penalty tegen Oostenrijk schiet hij ongelooflijk koelbloedig binnen en hij geeft de voorassist bij de 2-0. Dat zijn voor mij signalen dat het goed gaat komen."

Vlaar is er ook van overtuigd dat Memphis zijn vorm gaat herpakken. "Een heel goede Memphis is noodzakelijk om dit EK iets te kunnen bereiken", vertelt hij. "En dat is er nog niet uitgekomen. Hij heeft wel een doelpunt gemaakt, dus hopelijk geeft dat hem vertrouwen. Maar misschien heeft zijn mindere spel ook wel met het systeem te maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws