Memphis ziet Oranje-invaller wat teweeg brengen: 'Er moet er één gaan lopen'

Memphis ziet Oranje-invaller wat teweeg brengen: 'Er moet er één gaan lopen'

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 08:24vr 18-06-2021 om 08:24

Memphis Depay erkent dat Oranje niet zijn beste voetbal speelde tegen Oostenrijk. De aanvaller miste zelf ook een grote kans op aangeven van Wout Weghorst, maar tilt daar niet te zwaar aan.

"Dat kan gebeuren. De volgende gaat er wel in", zegt Memphis tegen de NOS. Hij onderstreept wel dat het voorin beter moet. "We vonden niet echt de combinaties. We verloren de ballen een beetje slordig, dat was niet top om te zien. Maar we leverden strijd en bleven hard werken en drukzetten. Daar moeten we ook naar kijken. Daardoor denk ik ook dat we die zege boeken."

Memphis weet wel hoe het beter kan gaan lopen in de aanval. "Communiceren. Ook in de rust en op trainingen. We moeten een beetje weten van elkaar hoe we willen spelen, hoe we de tegenstander pijn kunnen doen. Ik denk dat er ruimte was om te voetballen, zeker in de eerste helft, maar wel tot een bepaalde hoogte. Dan moet er beweging komen. Ik denk dat dat niet het geval was."

Dat lukte beter met Donyell Malen, die de assist gaf bij de 2-0 van Denzel Dumfries. "Dat is een andere speler dan Wout of ik. Super direct, diepte, snel. Er gaan natuurlijk ruimtes vallen, Oostenrijk was ook moe. Met Donyell, Quincy, Luuk die ballen vasthoudt, Wout ook... dan weet je dat er ruimte gaat komen. Dan moet er één gaan lopen en sta je zo voor het doel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws