De Roon: 'Het is jammer, even moeilijk, maar uiteindelijk weet je dat met doel is'

De Roon: 'Het is jammer, even moeilijk, maar uiteindelijk weet je dat met doel is'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 08:56za 19-06-2021 om 08:56

Het gemis van de families is onderwerp van gesprek binnen de spelersgroep van Oranje, vertelt Marten de Roon. De spelers mogen niet in contact komen met hun naasten, terwijl ze tijdens de EK-wedstrijden wel op de tribune zitten.

Na het treffen met Oostenrijk kon De Roon zijn op de tribune zittende familie vanaf het veld weer even zien. Dat moest echter wel vanaf een afstandje gebeuren, door de coronapandemie. "Ik vond dat wel even lastig, ja", laat De Roon optekenen door De Telegraaf.

"Mijn vrouw en ouders waren daar en dan wil je ze heel graag een knuffel geven, omhelzen", gaat de middenvelder van Atalanta Bergamo verder. "En dat kan dan niet. Het is jammer, eventjes moeilijk, maar uiteindelijk weet je dat het met een doel is. We willen niet het risico lopen dat er (met corona, red.) iets kan gebeuren en houden dat in ons achterhoofd."

Het gemis van de families speelt volgens De Roon binnen de Oranje-spelersgroep. "Hier praten we over. Ik had het er even over met Patrick van Aanholt. Zijn zoontje was er, die had het lastig gehad en dat is logisch, want kinderen begrijpen deze coronasituatie helemaal niet. Het is gewoon moeilijk, maar uiteindelijk ebt het weg, omdat we het hoofddoel voor ogen hebben", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws