Oude PSV-tijden herleven: ook Pröpper definitief terug in het Philips Stadion

Oude PSV-tijden herleven: ook Pröpper definitief terug in het Philips Stadion

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 21:00wo 23-06-2021 om 21:00

Laatste update: woensdag 23 juni 2021 om 21:04wo 23-06-2021 om 21:04

Het PSV van 2021/2022 begint vorm te krijgen. De Eindhovenaren hebben oude bekende Davy Pröpper als vijfde versterking van deze zomer gepresenteerd en leggen de middenvelder voor twee jaar vast.

Pröpper kwam in 2015 over van Vitesse en werd twee jaar later verkocht aan Brighton & Hove Albion. Nu bewandelt hij de omgekeerde weg: de middenvelder lag nog twee seizoenen vast in Brighton, maar PSV is erin geslaagd om die verbintenis af te kopen. In het Philips Stadion gaat Pröpper gezelschap krijgen van onder meer Joël Drommel, André Ramalho, Philipp Mwene én Marco van Ginkel, met wie hij bij Vitesse en PSV al samenspeelde.

Directeur voetbalzaken John de Jong vertelt op de clubsite waarom hij de Arnhemmer zo graag wilde hebben. "Enige tijd geleden hebben we onze interesse naar Davy uitgesproken en ik wist dat hij de wens had om terug te keren naar Nederland. Davy wil graag onderdeel uitmaken van de toekomst van PSV."

Zelf is de 29-jarige middenvelder van plan om de in Engeland opgedane ervaring in te zetten voor PSV. "Ik heb daar een aantal  mooie jaren achter de rug, waar ik door weerstand ben gegroeid als speler. In het afgelopen seizoen merkte ik dat ik graag wilde terugkeren naar Nederland. Toen ik de knoop had doorgehakt, was er voor mij maar één optie denkbaar."

De clubs doen geen uitspraken over de transfersom, maar volgens het Eindhovens Dagblad is PSV erin geslaagd om Pröpper transfervrij over te nemen van Brighton. Door bonussen zou de uiteindelijke transfersom wel nog op kunnen lopen tot twee miljoen euro, maar meer dan dat zullen de Eindhovenaren niet hoeven te betalen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws