UEFA maakt nieuwe aanstellingen bekend: Oranje ontmoet oude bekende

UEFA maakt nieuwe aanstellingen bekend: Oranje ontmoet oude bekende

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 12:14za 19-06-2021 om 12:14

Laatste update: zaterdag 19 juni 2021 om 12:16za 19-06-2021 om 12:16

Istvan Kovacs is door de UEFA aangesteld om de wedstrijd tussen Nederland en Noord-Macedonië in goede banen te leiden. De Roemeen is een bekend gezicht: hij floot in oktober vorig jaar ook het Nations League-treffen met Bosnië (0-0).

De wedstrijd in Zenica op 11 oktober van het vorig jaar was het eerste officiële duel van Frank de Boer als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij zwaaide de scepter vier dagen eerder al in de oefenwedstrijd tegen Mexico (0-1 verlies), maar onder leiding van Kovacs werd de eerste wedstrijd voor een officieel toernooi gespeeld onder de nieuwe keuzeheer.

De Roemeen kwam dit EK nog niet in actie als scheidsrechter, maar was wel drie keer eindverantwoordelijke bij een duel in de Champions League. Bayern München kreeg zelfs twee keer met hem te maken in het miljardenbal. In eigen land is Kovacs de arbiter die de meeste topwedstrijden krijgt.

Voor Oranje en Noord-Macedonië is de laatste groepswedstrijd om des keizers baard. Nederland is al groepswinnaar in poule C dankzij het onderlinge resultaat met Oostenrijk en Oekraïne. Om diezelfde reden weet de tegenstander van maandag ook al dat het geen derde meer kan worden. Het avontuur van de EK-debutant zit er na de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena dus op.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws