Kroaten zijn woest op te vroeg fluitende arbiter: 'Dit is geen dorpscompetitie'

Kroaten zijn woest op te vroeg fluitende arbiter: 'Dit is geen dorpscompetitie'

19-06-2021 13:16
45

De Kroatische pers rekent af met Carlos del Cerro Grande. De Spaanse scheidsrechter had de leiding over de wedstrijd tegen Tsjechië, die in 1-1 eindigde, en was volgens de Kroaten de schuldige aan het puntenverlies.

In de krant Index wordt Marijo Strahonja, voormalig Kroatisch scheidsrechter, aangevoerd als expert. Hij is niet te spreken over de Spaanse arbiter en het feit dat hij een strafschop gaf, die daadwerkelijk liet nemen en te vroeg affloot. "Dit was zo slecht, onaanvaardbaar op dit niveau. Hij hanteert de regels gewoon niet. Hiermee heeft hij een rechtstreeks ticket terug naar huis geboekt."

Daarmee doelt de Kroaat op het twintig seconden voor tijd affluiten. "We keken elkaar allemaal heel verbaasd aan. Dat kun je toch niet doen in een competitie waarbij het op details aankomt? Dit is het EK, geen veredelde dorpscompetitie. De blessuretijd komt erbij en is het minimale aantal. Korter kan gewoon niet."

Dat Patrik Schick al bloedend een penalty mocht nemen, verbijstert Strahonja ook. "Hij moet de nemer in de gaten houden en als hij bloedt, moet hij behandeld worden. Als dit binnen acceptabele tijd kan, prima. Maar zo niet, dan moet iemand anders de penalty nemen. Hij bloedde nu gewoon nog, dus die had opnieuw genomen moeten worden."