ADO heeft technische staf rond: geen trainerswissel ondanks degradatie

ADO heeft technische staf rond: geen trainerswissel ondanks degradatie

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 15:11za 19-06-2021 om 15:11

Ruud Brood blijft aan als trainer van ADO Den Haag. De Residentieclub heeft besloten dat de ervaren oefenmeester, die afgelopen seizoen degradeerde met de club, de kans krijgt om dat recht te zetten.

ADO en Brood hadden een afspraak om na het seizoen te evalueren wat er goed en niet goed was gegaan. Uit dat gesprek bleek dat beide partijen voldoende perspectief zagen om met elkaar door te gaan en dus mag de 58-jarige oefenmeester gaan proberen om de groengele formatie uit Den Haag weer naar de Eredivisie te loodsen.

De Residentieclub maakt ook bekend dat Giovanni Franken en Edwin Grünholz de assistenten van Brood zullen zijn. Franken was actief bij ADO onder 18 en schuift dus door, terwijl laatstgenoemde zijn werkzaamheden gaat combineren met het hoofdtrainerschap bij Quick Boys. Adrie Bogers, die afgelopen seizoen nog onderdeel was van de technische staf, vertrekt wel.

Het afgelopen seizoen van ADO was er geen om trots op te zijn. De Hagenezen eindigden als laatste in de Eredivisie en vergaarden maar 22 punten uit 34 wedstrijden. Er werd in totaal maar vier keer gewonnen en dat was niet genoeg om op het hoogste niveau actief te kunnen blijven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws