'Ik zit naast Promes en dan zien we Dumfries naar voren knallen, dat is genieten'

'Ik zit naast Promes en dan zien we Dumfries naar voren knallen, dat is genieten'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 15:35za 19-06-2021 om 15:35

Laatste update: zaterdag 19 juni 2021 om 15:40za 19-06-2021 om 15:40

Ryan Gravenberch zou wellicht wat meer minuten willen maken, maar verder geniet hij met volle teugen bij Oranje tijdens het EK. Of de negentienjarige middenvelder een basisplaats krijgt tegen Noord-Macedonië, weet hij nog niet.

"Het is mooi om hier te zijn, ik heb echt niets te klagen", zegt Gravenberch tegen het Algemeen Dagblad. "Ik heb het hartstikke naar mijn zin in de groep. Of ik aanpassingstijd nodig heb gehad bij Oranje? Ik had al eerder bij Oranje gezeten, maar om eerlijk te zijn viel het allemaal best mee."

Gravenberch viel tegen Oostenrijk een kwartier voor tijd in voor Marten de Roon, die tegen Noord-Macedonië op scherp staat. Dat biedt mogelijk kansen. "Als speler wil je altijd spelen. Ik zou wel meer minuten willen maken. Of ik dan hoop dat De Roon geel pakt? Nee, zo zie ik het niet, we zijn één team en hebben allemaal hetzelfde doel."

Gravenberch voelt zich goed na een zwaar seizoen met Ajax. "Ik voelde me een periode best vermoeid. Maar ik heb voldoende rust gepakt en nu voel ik me weer prima hoor. En ik geniet. Ik zit naast Quincy Promes op de bank en dan zien we Dumfries naar voren knallen. Dat is genieten hoor. Mooi om hier bij te zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws