Steijn stapt na bedreigingen door veiligheidsredenen op bij NAC: 'Ik wil niet weg'

Steijn stapt na bedreigingen door veiligheidsredenen op bij NAC: 'Ik wil niet weg'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 19:03za 19-06-2021 om 19:03

Laatste update: zaterdag 19 juni 2021 om 19:20za 19-06-2021 om 19:20

Maurice Steijn stapt op bij NAC Breda. De Haagse oefenmeester vertrekt om 'veiligheidsredenen' bij de club. Het huis van Steijn werd sinds kort bewaakt, nadat de trainer werd bedreigd door supporters. 

Steijn reageert op de clubsite van NAC direct op zijn ontslag. "Ik wil helemaal niet weg bij NAC, met een seizoen voor de boeg met eindelijk weer eigen supporters in het stadion", vertelt hij. "Ik ben eerder kampioen geworden. Dat had ik met NAC ook willen bereiken. Maar bedreigingen aan mijn gezin zijn onacceptabel. Dat mijn vrouw en kinderen dit moeten meemaken had ik nooit verwacht, zeker niet toen ik naar het bourgondische NAC Breda kwam, waar ik nota bene zelf nog voor heb gespeeld."

"Daarnaast wil ik niet dat vanwege mijn persoon binnen supportersgroepen wordt opgeroepen tot acties – dit kan ook de veiligheid van de samenleving in Breda aantasten", gaat een openhartige Steijn verder. "Het is heel triest allemaal. Gelukkig heb ik ook veel mooie berichten en steun gekregen van mensen en ik wil hen bedanken, deze geluiden waren echter in het debat rond de club helaas nooit te horen. Ik wens de club heel veel sterkte de komende tijd, en mijn jongens in het eerste alle succes!"

De directie, Raad van Commissarissen en grootaandeelhouders van NAC stellen het besluit van Steijn om te vertrekken te respecteren. "Wij staan voor de veiligheid van de mensen van de club, punt uit", vertellen de bestuurlijke organisaties. "Het is diep triest dat we in dit land – en specifiek ons geliefde Breda – zover zijn gekomen dat persoonlijke bedreigingen ertoe leiden dat mensen moeten besluiten om te stoppen. In dit geval Maurice, die niets anders heeft gedaan dan keihard werken om met NAC Breda te promoveren. Dit is een nederlaag voor iedereen en onacceptabel en onverteerbaar."

Steijn begon vorig jaar als trainer van NAC. Afgelopen seizoen waren sommige NAC-fans kritisch op de 47-jarige oefenmeester, vanwege het behoudende spel dat hij met de selectie speelde. Een paar weken geleden werd bekend dat het niet boterde tussen Steijn en Mister NAC Ton Lokhoff, die vorig seizoen technisch directeur was. Nadat de RvC in een statement liet weten dat zowel Steijn als Lokhoff niet werd ontslagen, besloot laatstgenoemde zijn biezen te pakken. Dat zorgde voor veel woede onder supporters richting Steijn, die vervolgens bedreigd werd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws