Gravenberch kijkt ogen uit bij Oranje: 'De goede dingen die hij doet pik ik op'

Gravenberch kijkt ogen uit bij Oranje: 'De goede dingen die hij doet pik ik op'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 19:59za 19-06-2021 om 19:59

Ryan Gravenberch kijkt bij Oranje goed naar de dingen die Frenkie de Jong doet. De negentienjarige middenvelder ziet dat hij eenzelfde soort speler is als De Jong, waardoor hij goed van hem kan leren.

Gravenberch vertelde een aantal maanden geleden al dat hij De Jong om advies vroeg voor het invullen van zijn positie bij Ajax. Voor de camera van de NOS wordt de zesvoudig international opnieuw gevraagd naar de middenvelder van FC Barcelona. "Frenkie is een goede speler", vertelt Gravenberch. "In de laatste wedstrijd maakte hij ook weer wat acties. Ik kan ook wel lang met de bal dribbelen. Ik kijk dus wel extra naar hem. De goede dingen van hem pik ik echt op."

Waar De Jong een vaste waarde is voor Oranje, moet Gravenberch dit EK vooral op de bank starten. "Elke speler wil het liefst spelen. Ik dus ook", vertelt de Ajax-speler daarover. "De trainer stelt nu alleen andere jongens op. Aan mij is dan de taak om op de trainingen te laten zien dat ik wil spelen." 

In de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne bleef Gravenberch de gehele wedstrijd op de bank. In het duel met Oostenrijk gunde bondscoach Frank de Boer de talentvolle Amsterdammer wel wat speelminuten. Gravenberch mocht toen in totaal zestien minuten meedoen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws