Gravenberch in de leer bij Frenkie: ‘Heeft mij een beetje uitgelegd hoe en wat’

Gravenberch in de leer bij Frenkie: ‘Heeft mij een beetje uitgelegd hoe en wat’

10-02-2021 10:48 Laatste update: 16:38
66

Ryan Gravenberch kreeg van Frenkie de Jong tips hoe hij zijn rol op het middenveld bij Ajax het beste uit kan voeren. Het achttienjarige talent merkt dat hij steeds belangrijker wordt voor zijn club.

De 'verbindingsspeler' van de Amsterdammers wordt niet meer overgeslagen door zijn teamgenoten, iets wat vorig jaar nog wel regelmatig gebeurde in de ogen van Gravenberch. "Vorig jaar toen iemand de bal had en ik vrij stond, keek diegene eerst over me heen om te kijken of er iemand anders vrij stond. Nu krijg ik gewoon de bal, omdat ik een belangrijkere speler ben geworden", vertelt hij in gesprek met de NOS.

Gravenberch werd op het middenveld bij Ajax de opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Frenkie de Jong. De jonge middenvelder vroeg De Jong om advies. "Dan vraag je ook aan hem hoe hij dat doet en ja, hij heeft me wel een beetje uitgelegd over hoe en wat", gaat Gravenberch verder.

Zowel De Jong als Gravenberch speelt het liefst links op het middenveld. Gravenberch moet hard lachen om de vraag of De Jong geen sta-in-de-weg is voor een plekje in het Nederlands elftal. "Dat is wel een hele grote concurrent, haha! Rechtshalf of op tien vind ik ook prima", aldus de Ajax-middenvelder, die hoopt dat hij een plaats krijgt in de selectie voor het EK. "Dan moet ik nog stappen maken, maar ik ga er wel voor."