'Franse en Duitse verdedigers onder de indruk van Malen, niet van Weghorst'

'Franse en Duitse verdedigers onder de indruk van Malen, niet van Weghorst'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 08:53zo 20-06-2021 om 08:53

Als het aan Alex Pastoor ligt, dan krijgt Donyell Malen zo snel mogelijk een kans in het Nederlands elftal. De aanvaller van PSV zou de voorkeur moeten krijgen boven Wout Weghorst, betoogt de 54-jarige trainer in gesprek met Voetbal International.

"Het is niet Malen zijn sterkste punt om in de kleine ruimte te voetballen. Hij heeft net als Bergwijn wat meer ruimte nodig, maar ik vind dat ze in die ruimtes wel minimaal net zo goed zijn als Weghorst", vertelt Pastoor. "Het grote voordeel is dat ze veel meer loopacties achter de verdediging hebben, zelfs als die verdediging op de zestien meter staat."

"Laat staan als je een keertje voorkomt en wat verder terugzakt", vervolgt de voormalig oefenmeester van onder meer Sparta. "Dan hebben we er meteen een geweldige counterspeler bij. Die niet zo goed is als Kylian Mbappé, maar wel in die 'range' zit. Samen met Memphis, Wijnaldum en Dumfries, heb je geweldige counterspelers."

Pastoor looft de drive van Weghorst. "Maar ik vind zijn timing, wanneer en waar hij wordt aangespeeld, niet een surplus voor het Nederlands elftal. Dat vind ik met Malen wel. Als hij er een beetje ingroeit en er komen straks grotere tegenstanders, dan hebben we die jongen keihard nodig. De Franse, Duitse, Engelse, Italiaanse en Belgische verdedigers zijn onder de indruk van Malen, maar niet van Weghorst."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet De Boer Malen een kans in de basis geven ten koste van Weghorst?

Ja, absoluut.
89%
Nee, Weghorst moet gewoon blijven starten.
11%
(3260 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws