Hongaarse fans misdragen zich en maken apengeluiden richting Mbappé en Benzema

Hongaarse fans misdragen zich en maken apengeluiden richting Mbappé en Benzema

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 10:17zo 20-06-2021 om 10:17

Kylian Mbappé en Karim Benzema hebben zaterdagmiddag te maken gehad met racistische uitlatingen van de Hongaarse fans aan hun adres. In bepaalde hoeken van het stadion werden er apengeluiden gemaakt richting de twee Frankrijk-spelers.

Beide Frankrijk-spelers hebben een Afrikaanse achtergrond. De vader van Mbappé komt uit Kameroen, terwijl Benzema Algerijnse roots heeft. Net als tijdens de eerste wedstrijd van Hongarije was ook het tweede duel in de Puskás Aréna volledig uitverkocht. Volgens Mbappé waren er in sommige hoeken van het stadion apengeluiden te horen.

Er is sowieso veel te doen rondom de mensenrechten in Hongarije. Eerder deze week nam het Hongaarse parlement een wet aan, waarmee het verboden wordt om homoseksualiteit en het veranderen van sekse te 'promoten' bij jongeren tot achttien jaar. Premier Viktor Orbán wil hiermee opkomen voor het welzijn van kinderen, maar critici spreken van een aanslag op de vrijheid van meningsuiting.

Hongarije speelt zijn laatste groepswedstrijd op het EK aanstaande woensdag. In München wordt er gespeeld tegen Duitsland. De gemeenteraad van München hoopt, als een reactie op de aangenomen wet in Hongarije, de Allianz Arena in de kleuren van de regenboog te verlichten. Manuel Neuer, de aanvoerder van Die Mannschaft, speelt dit toernooi met een aanvoerdersband in de regenboogkleuren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws