Voetbalpensioen na EK-wedstrijd tegen Nederlands elftal: 'Het is mooi geweest'

Voetbalpensioen na EK-wedstrijd tegen Nederlands elftal: 'Het is mooi geweest'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 19:02zo 20-06-2021 om 19:02

Goran Pandev speelt maandag tegen het Nederlands elftal zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Op 37-jarige leeftijd vindt de aanvaller uit Noord-Macedonië het mooi geweest.

Pandev heeft zondag op een persconferentie bevestigd dat het treffen in Amsterdam naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste kunstje wordt. "Dit is het juiste moment", verklaart de bekendste voetballer die Noord-Macedonië ooit voortbracht. "Mijn contract bij Genoa loopt af, het is mooi geweest. Ik ben dankbaar dat ik zo afscheid kan nemen."

De eerste EK-deelname van Noord-Macedonië is naar eigen zeggen het hoogtepunt in de carrière van Pandev. Hij debuteerde twintig jaar geleden in de nationale ploeg en scoorde 38 keer in 120 interlands. Op zijn erelijst staat onder meer de dubbel (Serie A en Champions League) met Internazionale in 2010. Verder speelde Pandev voor onder meer SS Lazio, Napoli en Galatasaray.

Pandev was in de eerste EK-wedstrijd in de geschiedenis van Noord-Macedonië nog goed voor een doelpunt tegen Oostenrijk (3-1). Hij is op tijd hersteld van een enkelblessure die hij afgelopen donderdag tegen Oekraïne (2-1) opliep.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws