'Kinderen van Steijn moesten noodgedwongen bij oma worden ondergebracht'

'Kinderen van Steijn moesten noodgedwongen bij oma worden ondergebracht'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 21:15zo 20-06-2021 om 21:15

De supporters van NAC Breda wilden ver gaan om hoofdtrainer Maurice Steijn eruit te werken, schrijft De Telegraaf zondagavond. De trainer nam zaterdag het besluit om zijn tweejarige contract in te leveren, onder hevige druk van de supporters.

Daarmee krijgen de supporters van NAC hun zin. Zij dreigden met sancties als Steijn voor zaterdag 23.59 uur niet op zou stappen en gingen bijzonder ver om hem weg te krijgen bij de club. Ze bedreigden hem en zijn familie, waardoor de kinderen van Steijn zelfs bij hun oma onder moesten worden gebracht.

Steijn heeft het sentiment in Breda nooit om kunnen draaien. De Telegraaf schrijft dat volgens Steijn de basis van het conflict ligt bij het besluit om spits Sydney van Hooijdonk op de bank te zetten. Dat viel niet goed bij vader Pierre van Hooijdonk, het NAC-icoon dat veel invloed heeft rond de club. Zijn tweets waren olie op het vuur. De supporters van NAC stonden achter Van Hooijdonk sr. en richtten de pijlen op Steijn en algemeen directeur Mattijs Manders. Ton Lokhoff, de technisch directeur met ook een NAC-hart, kreeg juist steun.

Tussen Steijn en Lokhoff kwam het nooit goed. Voorbeeld van de mislukte samenwerking is het evaluatiegesprek dat Steijn zou voeren met Lokhoff, de trainer zat echter op Ibiza voor privézaken en ondermijnde daarmee het gezag van zijn technisch directeur. Ze werden het onder meer niet eens over transfers. De supporters kregen de onrust vanaf de zijlijn mee en dreigden afgelopen week met sancties als Steijn niet zou vertrekken.

De NAC-fans waren bereid om ver te gaan, aldus De Telegraaf. Ze stuurden dreigmails en telefonische bedreigingen, waardoor Steijn en zijn gezin zich niet veilig voelden en noodmaatregelen namen. 'Na een dag vol beraadslagingen tussen alle partijen besloot Steijn de handdoek te gooien en kon een peloton ME'ers thuisblijven om een eventuele bestorming en bezetting van het Rat Verlegh Stadion te voorkomen', schrijft de krant. 

Steijn is momenteel op vakantie in Spanje. Maar hij keert eerder terug naar Nederland om de zaken af te handelen met NAC. De financiële consequenties van zijn vertrek draagt hij zelf. Hij had nog een contract voor twee jaar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws