Memphis openhartig: Tijdens de test zag ik de ogen van de dokter groter worden

Memphis openhartig: "Tijdens de test zag ik de ogen van de dokter groter worden"

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 22:25zo 20-06-2021 om 22:25

Memphis Depay zal zondag 15 december 2019 waarschijnlijk nooit vergeten. Dat is de dag dat de aanvaller van het Nederlands elftal zwaargeblesseerd raakte bij Olympique Lyon en het EK dreigde te missen. Hij belandde in een moeilijke periode.

Memphis speelde met Lyon tegen Stade Rennes en raakte zwaargeblesseerd aan zijn knie, al dacht hij eerst dat het wel meeviel. "Ik was niet bekend met de blessure en heb nog wel twintig minuten gespeeld", zegt Memphis in 'Met beide benen', een persoonlijke documentaire.

"Het was wachten op het fluitsignaal, zodat ik naar de kleedkamer kon. Tijdens de test zag ik de ogen van de dokter groter worden. Ik dacht: fuck, dit is niet goed man. Ik was records aan het verbreken voor mezelf, ik was aanvoerder.. Dat ging als eerste door m'n hoofd. Ik dacht: als dit echt zo is, ben ik er voor een lange tijd uit", zegt Memphis.

Memphis wilde zo snel mogelijk duidelijkheid. Het EK bleek uiteindelijk niet haalbaar. "Ik zei toen dat we een MRI moesten maken. Ze wilden dat de volgende dag doen, maar ik zei: we gaan nu een MRI maken, waarom wachten? Ik wil het nu. Ik ben zelf nog naar huis gereden. In het nieuws stond al wat ze dachten dat ik had. Ik lees het niet, maar krijg er wel mee te maken omdat m'n moeder dan gelijk belt. Ik had het op dat moment zwaar en liet mijn tranen de vrije loop."

Moeder Cora zegt dat ze emotioneel werd toen ze hoorde dat haar zoon er slecht aan toe was en het EK dreigde te missen. "Ik vind het sowieso pijnlijk om mijn moeder te horen huilen en ben iemand die troost. Als je iemand keihard hoort huilen aan de telefoon, pakt mij dat ook."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws