'Copa América-schandaal: Vidal mogelijk verbannen na seksfeest in coronabubbel'

'Copa América-schandaal: Vidal mogelijk verbannen na seksfeest in coronabubbel'

21-06-2021 09:52 Laatste update: 10:01
36

Het is hommeles bij de nationale ploeg van Chili: zes internationals worden mogelijk naar huis gestuurd na vrouwelijk bezoek in het spelershotel tijdens de Copa América, meldt Marca.

Arturo Vidal, Gary Medel, Pablo Galdames, Pablo Aranguiz en Eduardo Vargas zouden een seksfeest met meerdere prostituees hebben georganiseerd in het hotel, terwijl de selectie tijdens het toernooi om de Copa América in een coronabubbel zit. De voetbalbond van Chili en bondscoach Martin Lasarte ontkennen het smeuïge nieuws.

Wel gaf Lasarte toe dat de coronabubbel is gebarsten door een knipbeurt. Vidal en Medel nodigden een kapper uit en kregen daar volgens Marca een boete van 30 duizend euro voor. "Dit is een grote fout geweest die anders opgelost had moeten worden", aldus Lasarte. "Hier moeten de betrokken spelers de prijs voor betalen. Het was een fout, het was roekeloos. Maar dat is het, meer niet. We hebben het opgelost."

Het seksfeest zou de na de 1-0 overwinning op Bolivia (vrijdag) hebben plaatsgevonden. Lasarte zou hebben overwogen om de zes spelers naar huis te sturen óf zelf op te stappen. Dat Chili uitgerekend zaterdag de training schrapte, zorgt voor nog meer vragen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie