'Ik ga geen afscheidsspeech houden bij Ajax, want dan ga ik huilen'

'Ik ga geen afscheidsspeech houden bij Ajax, want dan ga ik huilen'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 11:13ma 21-06-2021 om 11:13

Laatste update: maandag 21 juni 2021 om 12:11ma 21-06-2021 om 12:11

Brian Brobbey is niet van plan om nog een afscheidsspeech te gaan houden bij Ajax. De 19-jarige spits is bang dat hij dan emotioneel wordt en houdt het vaarwel liever beperkt.

Na zijn laatste wedstrijd voor Ajax sprak Brobbey zijn ploeggenoten niet toe. "Dat gaat er ook niet meer van komen", zegt de naar RB Leipzig vertrekkende aanvaller tegenover ELF Voetbal, die zijn emoties liever niet te openbaar wil tonen. "Bij een afscheidsspeech ga ik huilen."

Op 12 maart meldden de Duitsers dat de transfer rond was. Een dag eerder scoorde de sterke spits nog namens Ajax in het Europa League-treffen met Young Boys. "Op dat moment had ik nog niet getekend", verzekert hij. "Ik was wel in Leipzig geweest om te praten en we hebben ook foto's gemaakt, maar een handtekening had ik nog niet gezet."

De keuze voor Leipzig was een bewuste. "Er was volop belangstelling. Ik kon naar Italië, maar zie jij iemand van negentien in Italië een kans krijgen? Mijn zaakwaarnemers (Mino Raiola en José Fortes Rodriguez, red.) vonden Leipzig de beste stap. Engeland of Spanje kan altijd nog. Ik ben jong, mijn loopbaan duurt als het goed is nog lang."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws