Hard gelag voor Schotland: uitblinker tegen Engeland test positief op coronavirus

Hard gelag voor Schotland: uitblinker tegen Engeland test positief op coronavirus

21-06-2021 12:10 Laatste update: 13:12
22

Schotland moet het dinsdag tijdens het cruciale EK-duel met Kroatië stellen zonder middenvelder Billy Gilmour. De twintigjarige middenvelder testte dit weekend positief op corona.

Gilmour zit inmiddels in quarantaine en mist daardoor de cruciale wedstrijd tegen Kroatië van aankomende dinsdag. De Schotten kunnen zich bij een overwinning plaatsen voor de achtste finale van het EK. De absentie van Gilmour is een hard gelag voor het Schotse elftal. De jeugdige middenvelder was één van de grote uitblinkers tijdens het verrassende gelijkspel tegen Engeland van vorige week vrijdag (0-0).

Gelukkig voor bondscoach Steve Clarke zijn er naast Gilmour geen andere positieve tests naar voren gekomen. Omdat Gilmour tien dagen in zelfisolatie moet, is het twijfelachtig of we de groeibriljant van Chelsea nog terug gaan zien dit EK. Kroatië-Schotland begint dinsdagavond om 21.00 uur in het Hampden Park in Glasgow. Op datzelfde tijdstip spelen groepsgenoten Engeland en Tsjechië op Wembley eveneens hun laatste groepswedstrijd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie