Woede om 'amateuristische bende' bij NAC: 'Onbegrijpelijk, een schoffering'

Woede om 'amateuristische bende' bij NAC: 'Onbegrijpelijk, een schoffering'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 13:52ma 21-06-2021 om 13:52

Laatste update: maandag 21 juni 2021 om 15:49ma 21-06-2021 om 15:49

Het is crisis bij NAC Breda: zaterdagavond zorgde de directie voor grote verbazing door in het officiële statement over het opstappen van trainer Maurice Steijn vernietigend uit te halen naar de colonnes rond de club, tot verbijstering van erelid John Peek en sponsor Dennis Nouwens.

Het statement was ondertekend door de directie onder leiding van Mattijs Manders, raad van commissarissen en grootaandeelhouders. "Verbazing overheerst", reageert Peek tegenover BN DeStem. "Wij hebben alles goed gedaan. Het ligt aan boze wereld eromheen. Dat is de boodschap die wordt uitgedragen. Het getuigt van geen enkele realiteitszin."

Nouwens is 'verdrietig en teleurgesteld'. "Het is een amateuristische bende. Er zit geen menselijkheid meer in. De bestuurders dachten: Dit zal wel meevallen, het waait over. Iedereen gaat dit accepteren. Nee, niemand accepteert dit. (...) Ik maak mij grote zorgen. Er staat niks. Technisch directeur, trainer, hoofdscout, commissaris technische zaken: ze zijn allemaal weg. Wie gaat de samenstelling van de selectie bepalen? Wie voert de gesprekken met nieuwe spelers?"

"Dat supporters en pers door NAC worden gezien als aanstichter van deze ellende, is werkelijk onbegrijpelijk. Een schoffering", aldus Nouwens. "Ze proberen hun eigen straatje schoon te vegen. Het is bezijden de waarheid."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws