'Ik ben trots dat ik op een EK in de basis mocht starten, ik kom van ver'

'Ik ben trots dat ik op een EK in de basis mocht starten, ik kom van ver'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 14:40di 22-06-2021 om 14:40

Donyell Malen kijkt met een goed gevoel terug op zijn basisplek tegen Noord-Macedonië. De spits van PSV hoopt dat hij ook in de achtste finale vanaf de aftrap mag verschijnen, maar bewaart zijn geduld.

Op een persconferentie blikt Malen dinsdag terug op zijn eerste basisplek op het EK bij Oranje. "Iedereen heeft volgens mij genoten", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad. "Ik heb veel reacties van mijn familie en vrienden gekregen. Dit geeft een mooi gevoel. Ik ben trots dat ik op een EK in de basis mocht starten. Ik kom van ver. De droom is er altijd geweest. Dat maakt mij heel erg trots. Dit was mijn kans en dan moet je het laten zien."

Malen stelt dat hij teleurgesteld zou zijn als hij in de achtste finale van het EK niet opnieuw in de basis mag starten. "Dat zou heel menselijk zijn, toch?", vraagt hij zich hardop af. "Maar de trainer bepaalt wie er speelt. We hebben nog voldoende trainingsdagen, daarin probeer je het de trainer zo moeilijk mogelijk te maken. Of ik ongeduldig werd toen ik niet speelde? Nee, dat valt mee hoor. Maar elke speler wil hier natuurlijk starten."

Georgino Wijnaldum en Memphis Depay zijn voor Malen erg waardevol bij het Nederlands elftal. "Het is fijn om daar mee te kunnen te spelen. Ze helpen op bepaalde momenten", vertelt de twaalfvoudig international. "Waar moet je staan, wanneer we druk moeten zetten. Toen ik debuteerde hielp Memphis mij al heel erg. Dat goede gevoel wordt sterker met tijd, als je meer traint en meer met elkaar speelt. Er waren zeker momenten dat we allebei in onze kracht kwamen. Maar het kan altijd beter", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws