Lovende woorden voor Malen: 'Donyell is een speler met extra kwaliteiten'

Lovende woorden voor Malen: 'Donyell is een speler met extra kwaliteiten'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 20:10ma 21-06-2021 om 20:10

Laatste update: maandag 21 juni 2021 om 20:11ma 21-06-2021 om 20:11

Georginio Wijnaldum was een van de betere spelers aan Oranje-zijde in de wedstrijd tegen Noord-Macedonië en wist het net twee keer te vinden, maar toch zag de Oranje-aanvoerder dat er het nodige misging. Hij looft daarnaast de rol van Donyell Malen.

"Het is moeilijk, je moet het natuurlijk uit jezelf halen. Om toch te doen wat je de wedstrijden hiervoor deed", begint Memphis na de wedstrijd in gesprek met de NOS. "We waren soms te gemakzuchtig, waardoor we heel veel meters moesten lopen. In andere wedstrijden gaat de situatie anders zijn, dan speel je ook anders."

Samen met Memphis en Malen speelde Wijnaldum een belangrijke rol voor Oranje. De Paris Saint-Germain-middenvelder looft Malen. "We weten allemaal wat de kwaliteiten van Donyell zijn, in de diepte is het een enorme dreiging. Dat geeft mij en Memphis ook meer ruimtes. Het is goed dat er een speler binnen de lijnen komt met extra kwaliteiten, en Donyell is zo'n speler."

Het is nog even afwachten wie de tegenstander van Nederland gaat worden in de achtste finales. Wijnaldum kan er nog niet veel over zeggen. "We moeten het ook tegen andere landen laten zien. Dat moeten we de volgende keer doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws