Breaking news

Witte rook uit Almere: niet Steijn, maar Pastoor opvolger van ontslagen Verbeek

Feyenoord heeft nieuwe rechtsback binnen: 'De sfeer van een volle Kuip voelen'

Feyenoord heeft nieuwe rechtsback binnen: 'De sfeer van een volle Kuip voelen'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 15:05di 22-06-2021 om 15:05

Laatste update: dinsdag 22 juni 2021 om 15:10di 22-06-2021 om 15:10

Marcus Holmgren Pedersen is speler van Feyenoord. De Rotterdammers hebben de Noorse rechtsback voor vijf jaar vastgelegd en daarmee die positie weer dubbel bezet.

Feyenoord heeft de transfer via de eigen kanalen wereldkundig gemaakt. De vleugelverdediger is 20 jaar en debuteerde twee jaar geleden al in de Noorse Tippeligaen namens Tromsö. Na twee seizoenen aldaar transfereerde hij naar Molde FK, waar hij het afgelopen seizoen 36 wedstrijden speelde. Tien daarvan waren duels in de Europa League en drie daarvan werden in de voorronde van de Champions League afgewerkt.

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, legt op de clubsite uit waarom hij content is met het binnenhalen van de Noor. "Hij is een talentvolle jongen die voor zijn leeftijd ook al de nodige Europese wedstrijdminuten in de benen heeft. Belangrijk omdat we ook op dat podium al vroeg aan de bak moeten. Naast zijn verdedigende kwaliteiten is hij ook als opkomende back op diverse manieren betrokken bij het spel."

De verdediger zelf hoopt vooral zo snel mogelijk in een volle Kuip te mogen spelen. "Dit is het nieuwe avontuur waar ik naar op zoek was. De Nederlandse competitie en de manier waarop veel teams spelen is ook al aardig bekend bij mij. Ik kijk er enorm naar uit mijn teamgenoten, de staf en natuurlijk de supporters te ontmoeten. En bovenal de sfeer van de volle Kuip te voelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws