'Voorkeur Berghuis gaat uit naar Ajax, opzet om Neres van de hand te doen'

'Voorkeur Berghuis gaat uit naar Ajax, opzet om Neres van de hand te doen'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 19:22di 22-06-2021 om 19:22

Hoewel ook PSV en VfL Wolfsburg interesse hebben, gaat de voorkeur van Steven Berghuis uit naar Ajax. Dat meldt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. De krant meldde dinsdag dat de Amsterdammers zich hebben gemeld bij Feyenoord.

Volgens Driessen is het een optie voor Berghuis om in Nederland te blijven. "Het buitenland is toch een onzeker avontuur en Watford is geen succes geworden", zegt hij in de uitzending van Veronica Inside. "Je gaat Champions League spelen en je verdient bijna net zoveel als in het buitenland. En het Nederlands elftal speelt volgend jaar natuurlijk een WK. Ik neem aan dat hij ook wel aan spelen toekomt. Antony is een concurrent, maar Neres gaat waarschijnlijk weg. Het is wel de opzet om Neres van de hand te doen."

Driessen weet dat Ajax al contact had met het kamp-Berghuis. Ook PSV en VfL Wolfsburg tonen interesse in de 29-jarige aanvaller, die een afkoopsom heeft van vier miljoen euro. "Ajax heeft zijn voorkeur blijkbaar. Er is al gesproken om te vragen of hij interesse heeft. Wolfsburg wil nog wachten. Die willen eerst een andere speler ophalen, voordat ze eventueel hun pijlen op Berghuis richten."

De Telegraaf meldde dat Berghuis pas na het EK een beslissing wil nemen over zijn toekomst. Voetbal International stelt eveneens dat de Feyenoord-aanvoerder zijn zinnen heeft gezet op Champions League-voetbal. Hij wees Norwich City al af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Berghuis naar Ajax?

Goed idee
51%
Slecht idee
49%
(18814 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws