Tsjechië heeft voorkeur voor Nederlands elftal in achtste finales van EK

Tsjechië heeft voorkeur voor Nederlands elftal in achtste finales van EK

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 07:44wo 23-06-2021 om 07:44

Bondscoach Jaroslav Silhavy van Tsjechië hoopt op een duel met het Nederlands elftal in de achtste finale van het EK. Dat heeft niet zozeer met Oranje te maken als met speelstad Boedapest.

De Tsjechen gingen dinsdag met 1-0 onderuit tegen Engeland en eindigden daardoor op de derde plaats in groep D. Het is inmiddels zeker dat Nederland het opneemt tegen Tsjechië óf de nummer drie uit groep F (Frankrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije).

Tsjechië heeft dus een voorkeur voor Oranje. "De meeste landen zullen ongeveer van hetzelfde kaliber zijn in de achtste finale en het is toch een soort play-off waarin alles mogelijk is. Ik weet zeker dat we kunnen verrassen en verder kunnen komen in het toernooi", stelt Silhavy op een persconferentie na het duel in Wembley.

De bondscoach zag dat zijn ploeg moeite had om een vuist te maken na de vroege treffer van Raheem Sterling. "Ik denk niet dat we slecht speelden, maar we speelden wel tegen Engeland. De ploeg of ploegen die we in de knock-outfase treffen zullen ook van dit kaliber zijn."

Tsjechië kan in de achtste finale nog uitkomen tegen Oranje, België of de winnaar van groep E (Zweden, Slowakije, Spanje en Polen). "Het zou mooi zijn als we in Boedapest kunnen spelen, want dan kunnen onze fans daar makkelijk heen reizen en ons steunen. Daar wil ik gewoon spelen", aldus Silhavy. In de Puskás Aréna zijn zondag zo'n zestigduizend fans welkom.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws