Slecht nieuws voor De Jong: EK met Oranje zit er al op door knieblessure

Slecht nieuws voor De Jong: EK met Oranje zit er al op door knieblessure

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 08:55wo 23-06-2021 om 08:55

Laatste update: woensdag 23 juni 2021 om 09:18wo 23-06-2021 om 09:18

Voor Luuk de Jong zit het EK er al op. De spits liep dinsdag een knieblessure op tijdens de training van het Nederlands elftal en is een paar weken uitgeschakeld, bevestigt de KNVB.

De Jong kreeg een tik op zijn linkerknie van Cody Gakpo. De Sevilla-speler ging met een schreeuw naar de grond en verliet vervolgens strompelend het veld. Hij liet een foto maken van het gewricht, waarna de schade aanvankelijk nog leek mee te vallen. Dinsdagavond kreeg De Jong echter alsnog slecht nieuws, meldde het Algemeen Dagblad al. Oranje mag geen vervanger oproepen.

De Jong was dit EK geen basisspeler. Tijdens de eerste twee groepswedstrijden van het Nederlands elftal tegen Oekraïne (3-2) en Oostenrijk (2-0) mocht De Jong nog kort invallen van bondscoach Frank de Boer. Tegen Noord-Macedonië (3-0) bleef hij negentig minuten op de bank.

Oranje begon dinsdag aan de voorbereiding op de wedstrijd in de achtste finales van het EK, die komende zondag op het programma staat. In Zeist verschenen 25 internationals op het veld voor een rustige uitlooptraining. Woensdag heeft de selectie van De Boer een vrije dag en zaterdag vliegt Oranje naar Boedapest, waar Tsjechië of de nummer drie uit groep F de tegenstander is.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws