Van Basten: 'Blijkbaar heel ander niveau dan Ajax, anders niet verklaarbaar'

Van Basten: 'Blijkbaar heel ander niveau dan Ajax, anders niet verklaarbaar'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 10:52wo 23-06-2021 om 10:52

Ryan Gravenberch heeft in de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië (3-0) niet laten zien dat hij thuishoort in de basis van het Nederlands elftal, vindt Marco van Basten. De NOS-analist keek op van het optreden van de negentienjarige Ajacied.

Gravenberch maakte in de eerste helft een nerveuze indruk bij zijn basisdebuut voor Oranje. Van Basten noemt het 'onwennig'. "Ik denk dat Donyell Malen een goede kans maakt op een basisplaats in de achtste finale, Gravenberch minder", oordeelt San Marco in de studio van de NOS.

"Ik vond Gravenberch een onwennige indruk maken. Hij was soms een beetje twijfelachtig, hij maakte foutjes en dat ben ik niet gewend van hem. Het leek alsof hij een beetje moest wennen aan het niveau bij het Nederlands elftal. Op dit niveau kun je niet meer nerveus zijn."

Gravenberch kreeg van bondscoach Frank de Boer een kans als vervanger van Marten de Roon. Van Basten: "Blijkbaar is het niveau heel anders dan bij Ajax, anders kan ik het niet verklaren. Hij had moeite met bepaalde dingen, met in het team en in de wedstrijd komen. Dat is jammer, want hij is gewoon een goede speler. De een gaat met dit soort dingen makkelijker om dan andere spelers."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws