'Gravenberch en Frenkie de Jong lijken op elkaar, daar had hij misschien last van'

'Gravenberch en Frenkie de Jong lijken op elkaar, daar had hij misschien last van'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 11:10di 22-06-2021 om 11:10

Ryan Gravenberch stond maandagavond in de EK-wedstrijd tegen Noord-Macedonië (3-0) voor het eerst in de basiself van het Nederlands elftal. Een onverdeeld succes werd dat niet, zag FC Utrecht-trainer René Hake.

Gravenberch kreeg net als Donyell Malen een kans van bondscoach Frank de Boer. Waar de PSV'er imponeerde, bleven de prestaties van de Ajacied achter bij de verwachtingen. "Hij had een paar ongelukkige momenten, die je eigenlijk niet bij hem verwacht", beoordeelt Hake bij VI EK LIVE het spel van Gravenberch.

"Misschien is dat ook wel logisch dat je niet direct het vertrouwen hebt als je zo jong bent en in zo'n team terechtkomt. Een Ajax-speler zou zo'n flair wel moeten hebben, maar ik begrijp het wel. Het geeft aan dat die jongen nog veel te winnen heeft. Maar dat hij een extreem talent is, is ook wel duidelijk."

Het grillige optreden van Gravenberch had misschien ook te maken met Frenkie de Jong, analyseert Hake. "Hij en Frenkie de Jong zijn twee spelers die ongeveer dezelfde dingen doen, het lijkt op elkaar. Daar heeft Gravenberch misschien ook last van gehad, dat de spelers te veel bij elkaar in de zone bewogen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws