Landzaat (45) vindt nieuwe club: 'Voor mij erg speciaal om terug te keren'

Landzaat (45) vindt nieuwe club: 'Voor mij erg speciaal om terug te keren'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 14:48wo 23-06-2021 om 14:48

Denny Landzaat keert terug bij Willem II. De oud-international gaat aan de slag als assistent van de nieuwe hoofdtrainer Fred Grim, bevestigt de Tilburgse club.

Landzaat (45) heeft voor twee jaar getekend. Het is de eerste keer dat hij gaat samenwerken met Grim, maar de twee kennen elkaar goed. "Toen ik als achtjarig jochie in de jeugd van Ajax speelde, kwam Fred als eerste elftalspeler regelmatig trainingen kijken. Dat was voor mij heel bijzonder. Later hebben we in het tweede elftal samen wedstrijden gespeeld. Na onze actieve voetbalcarrières hebben we contact gehouden en heb ik regelmatig advies van Fred gekregen", verklaart Landzaat op de website van Willem II.

De oud-speler van Ajax, AZ, Feyenoord, Wigan Athletic en FC Twente speelde in zijn carrière de meeste wedstrijden voor Willem II. In 2014 werd hij nog kampioen van de Eerste Divisie in Tilburg. "De komende jaren wil ik samen met het team, Fred en de stafleden optimaal presteren voor deze bijzondere club voor mij. Het is een uitdaging om de supporters te vermaken met het voetbal dat wij als team en als club willen spelen. Ik ken nog veel mensen binnen de club, dat maakt het voor mij erg speciaal om terug te keren."

Landzaat was eerder werkzaam als specialistentrainer bij AZ en assistent-trainer bij Feyenoord en Al-Ittihad uit Saudi-Arabië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws